Tontin
                               
 

Boot

Na 5 jaar mede-eigenaarsschap van een First 40.7 (Meewind) wilden we een kleinere, recentere cruiser-racer met een lengte tussen de 34 en 37 voet. Na het hele gild aan nieuwkomers (X35, Elan 34, First 34.7, A35, Salona 37) vergeleken te hebben op basis van prijs en prestaties, vonden we de A35 de beste optie. Tontín werd besteld in oktober 2006 bij Westdiep, maar we moesten wachten tot midden 2007 op de levering vanwege het succes van de boot.

De A35 is specifieck ontworpen en geoptimizeerd voor IRC wedstrijden door Michel Joubert en Bernard Nivelt, fine getuned via meer dan 200 vragen en simulaties aan het IRC rekenbureau, en winnaar van de Spi Ouest France en Obelix Trophy in zowel 2006 als 2007. Ze bewijst zichzelf nog dagelijks als dé referentie in het 35 voet segment, ondanks de verhoging van haar rating in 2008. Ze wordt gebouwd door de, naar Franse normen, kleine familie werf Archambault in Dange-Saint-Romain, gebruik makend van de PVC vacuüm infusie sandwich techniek, wat resulteert in grote stijfheid bij een hoge ballast-gewicht verhouding van 44%. 

Tontín is uitgerust met een complete set UK Milennium Carbon zeilen, eveneens geoptimizeerd voor IRC. We hebben onze A35 leren kennen als een zeer snelle racer eens de wind boven de 12 knopen zit. Onder deze windkracht missen we nog snelheid, waarschijnlijk ook door het kleine zeiloppervlak van de A35 tegenover bijvoorbeeld de X 35’s. Zoals de meeste van haar zusters in het IRC circuit heeft Tontín enkel symmetrische spinnakers. De Code 0 is enkel bedoeld voor het off-shore werk, maar die vliegen we zonder boegspriet. Daarnaast heeft ze ook een hele set dacron toerzeilen en een rolgenua, die we gebruiken voor short-handed races en deliveries.

Vanwege expatriate werk in 2007 en een sabbatical tot midden 2008 is Tontín nog veel te weinig op de race banen vershenen. Dit gaat veranderen vanaf Juli 2008, waarna ze op bijna alle grote nationale en internationale evenementen in het Noordzee gebied aanwezig zal zijn.


Belangrijkste gegevens:

Geleverd                      Juli 2007

Naam                           Tontín, uitgesproken “Tontien”, "Zotje" in het Spaans.

Thuishaven                   RYCB Cadzand

Grootste lengte             10,56 m

Breedte                        3,55 m

Diepgang                      2,10 m

Waterverplaatsing         4.590 kg

Grootzeil                      36 m2

Genoa I                        28 m2

Spinnaker                     98 m2

Motor                           Volvo Penta 19 Pk
  © Tontin.org   -   http://www.tontin.org   -   info@tontin.org   -   login   -   powered by WebConsultants.eu